skip to Main Content
Fordítás - Tolmácsolás - Idegenvezetés - Kapcsolatfelvétel idegen nyelvű partnerrel, piackutatás | + 36/30/310-35-35 | most.fordit@gmail.com

Mint szakfordító, tolmács és idegenvezető, együttműködő, érdeklődő, az új kihívásokra nyitott, megújulni képes ember vagyok.

Az élet ajándéka volt, hogy már gyerekkoromban idegen nyelvű környezetben (is) élhettem és ott sajátíthattam el a jelenlegi munkanyelveim alapjait. Különösen hasznos volt számomra a volt Jugoszlávia területén és (valamikori) Szovjet Nagykövetség 10 osztályos iskolájában eltöltött idő.

Bölcsészettudományi tanulmányaim során Oroszországban, Horvátországban, Szerbiában és Angliában is fejleszthettem nyelvtudásomat. Így személyes tapasztalás útján ismertem meg más országok kultúráját, gondolatvilágát és nyelvhasználatát. A megélt tapasztalatoknak köszönhetően, az emberekkel szemben elfogadóbb, nyitottabb lettem, tudásban gazdagabb, az új dolgokra fogékonyabb.

A pécsi “Miroslav Krleža” szerb-horvát, majd horvát tanítási nyelvű középiskolában szerb-horvát, horvát, orosz-, majd angol szakos tanárként is dolgoztam 15 évig.

Ezen időszakot követően 2002-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karán szakfordítói vizsgát tettem. Így váltottam át a fordításra és tolmácsolásra, és egy színes, érdekes világ nyílt meg előttem.

Sokoldalú munkáim során számtalan emberrel hozott össze a sors, így nagy ismeretségi körre tettem szert, mind Magyarország területén, mind külföldön. A munkám természete folytonos tanulásra ösztönöz.

A legfrissebb végzettségem az idegenvezetői képesítés. Mindig is vonzott a kultúra, a történelem, az épített környezet megismerése. Mivel szeretek az emberekkel kommunikálni, adni, megosztani az ismereteimet, ezért is tartom ezt a lépést jó döntésnek.

szakfordító, tolmács, idegenvezető

Diplomák, képesítések:

2002. ELTE Bölcsészettudományi Kar Fordító- és Tolmácsképző Tanszék (képesített szakfordító: horvát-magyar, magyar-horvát nyelv), az oklevél száma: SZF 937/2002

1998. Janus Pannonius Tudományegyetem (JPTE) Bölcsészettudományi Kar, angol nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár

1990. JPTE Tanárképző Kar: orosz nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár
(Az orosz nyelvismeretről: a Szovjetunió Nagykövetségének 10 osztályos iskolájában szerzett és honosított érettségi bizonyítvány (Belgrád és Budapest)

1986. Pécsi Tanárképző Főiskola, szerbhorvát-orosz szakos általános iskolai tanár

Idegenvezetői szakképesítés (azonosító szám: 54-812-01) (kiadta: EFEB Tréning Kft., Bp.)

Back To Top